În cadrul emisiunii ” Nod în papură” de la DC News, sociologul Alfred Bulai a adus în discuție evoluția bicicletei de-a lungul timpului, subliniind schimbările semnificative în preferințele utilizatorilor. Cu umor și subtilitate, Alfred Bulai a evidențiat tranziția de la bicicletele din perioada comunistă, lipsite de accesorii extravagante, la actualii bicicliști moderni, care aleg acest mijloc de transport ca o alternativă inovatoare la automobile. Totodată, el a abordat riscurile crescute asociate cu traficul aglomerat și viteza sporită a bicicletelor electrice și trotinetelor în contextul actual.

“Ei n-au avut nici sonerie, nici ochi de pisică, nici… Nu aveau nevoie de așa ceva. Și există bicicleta de fițe, care era și în comunism. Era dinamu ăla, dar era șmecherală, totuși, puneai ochi de pisică, nu erai obligat, e adevărat legal, dar astăzi există biciclistul care merge cu bicicleta, că s-a plictisit de Volvo sau ce are el pe-acolo…” a transmis Alfred Bulai.

“S-a plictisit și de viață?” a întrebat Val Vâlcu.

“Probabil pentru că o mare parte dintre ei sigur că încearcă să aibă de toate. Știi pe vremea când erai tu cu copil, probabil că ai avut bicicletă și mergeai cu bicicleta, atât adică nu aveai cască, acum, pe de altă parte, ceea ce este de luat în calcul este faptul că bicicletele în lumea de azi, riscul este mult mai mare decât în trecut, pentru că ai trafic uriaș și merg bicicliștii ca și ăștia cu trotinetele care sunt și mai periculoși în trafic, biciclete care merg cu viteză destul de mare în ziua de astăzi, la țară era greu să mergi repede cu bicicleta, că pe hârtoape e greu să reușești mare lucru. Astăzi poți să mergi pe asfalt mult mai bine, dar și mai mult, avem deja trotinete sau biciclete electrice care pot să ajungă la viteze uriașe, adică care depășesc cu mult autobuzul care merge cu doi la ora, adică cu 25-30 la ora, deja astea sunt vehicule care în mod normal ar trebui să fie reglementate la modul real.” a răspuns sociologul.