În cadrul emisiunii “Nod în papură” de la DC News, sociologul Alfred Bulai a adus în atenție o problemă crucială privind comportamentul pietonilor în trafic. Dezbătând lipsa unei educații specifice în acest domeniu, Alfred Bulai subliniază că pietonii devin o amenințare atunci când traversează strada fără a ține cont de reguli.

“Dar dincolo de asta, pietonii aș insista asupra acestei chestiuni, sunt o problemă atât timp cât, de fapt, nu există o educație în trafic în sensul în care vezi pietoni care, e firesc să treacă pe unde vor, atenție, locuri în care circulă mașini…” a transmis Alfred Bulai.

“Iartă-mă, nu să treacă, să se arunce…”  subliniat Val Vâlcu.

“Să se arunce, nu mai zic că, cu roșu, cu verde, cu asta nu mai e orientativ și sigur, de regulă, problema este că nu sunt amendați real. Adică cea mai mare parte a pietonilor care încurcă la modul real, adică au fost accidente datorită unor pietoni, c-a pus frână, s-au dat peste cap mașini, nu știu câte, într-un mediu normal, pietonul ar trebuie să plătească, știi, de obicei nu există probleme foarte mari din acest punct de vedere. Adică, cum să zic, așa cum plătește conducătorul auto, așa ajunge să plătească și biciclistul, și ăla cu trotineta lui, da, și pietonul. Adică toți sunt participanți la trafic și toți trebuie să răspundă pentru ceea ce încalcă ca regulă.” a conchis sociologul.