În cadrul emisiunii Părinți Prezenți de duminică, 7 ianuarie, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, vom vorbi despre cum să le oferim o educație sexuală copiilor noștri. Alături de invitata noastră, psihoterapeut și psihosexolog Mona Spânu, președintele ATED – Asociația de terapie, educație și dezvoltare, vom descoperi cum să abordăm acest subiect, destul de delicat pentru unii părinți, cu micuții.
Sunt studii care arată că peste 70% dintre copiii cu vârste de 7-8 ani vin în contact cu conținuturi pornografice. Suntem conștienți că discuțiile despre educația sexuală cu cei mici pot fi un teritoriu dificil. Adesea, ne confruntăm cu propriile noastre traume și cu teama de a nu ști cum să abordăm subiectul pentru a elimina rușinea.
Însă, dacă nu vom face noi educație sexuală cu proprii noștri copii, vor fi alți educatori sexuali care îi vor influența, precum anturajul sau internetul. Este timpul să depășim aceste bariere și să normalizăm discuțiile despre anatomia și sănătatea noastră.
Așa cum ne preocupăm să le oferim copiilor noștri hrană sănătoasă, educație emoțională și atașament sigur, trebuie să fim pregătiți și să abordăm cu încredere subiectul educației sexuale.
Vrem sau nu, copiii noștri ajung în zona aceasta poate mult mai devreme decât credem. Așa că, invitata noastră, psihoterapeut și psihosexolog Mona Spânu ne va ghida și ne va spune cum să facem educație sexuală cu proprii noștri copii.

Ce puteți găsi în emisiunea Părinți Prezenți?
Educația conștientă este cheia pentru a construi viitorul pe care ni-l dorim pentru copiii noștri. Vă așteptăm cu drag să fiți parte din această călătorie cu noi și să o împărtășiți cu toți părinții și prietenii interesați.
Vom aborda subiecte fundamentale din domeniul educației conștiente, inclusiv comunicarea eficientă cu copiii, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea abilităților sociale și multe altele. Invitații noștri experți vor oferi sfaturi practice și strategii pentru a vă ajuta să vă creșteți copiii într-un mod conștient.
Vom aduce în fața dumneavoastră povești de succes ale părinților și copiilor care au adoptat abordări de educație conștientă și au obținut rezultate notabile. Aceste relatări vor stârni motivația și inspirația dumneavoastră pentru a vă implica mai profund în viața copiilor voștri.
Emisiunea va furniza sfaturi practice și tehnici utile pentru a vă ajuta să vă creșteți copiii într-un mediu sănătos și să-i înțelegeți mai bine.
Suntem deschiși să primim întrebările și preocupările dumneavoastră legate de educația copiilor. Experții noștri le vor aborda în cadrul emisiunii pentru a vă oferi răspunsuri și clarificări.
Vom avea invitați speciali din domeniul educației, psihologiei și dezvoltării copiilor, care vor aduce perspective variate și informații de încredere.
Vă așteptăm cu entuziasm să faceți parte din această călătorie de învățare și dezvoltare în calitatea dumneavoastră de părinți. Împreună, putem construi un viitor strălucit pentru copiii noștri prin educație conștientă.
Pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente și relevante informații despre o creștere conștientă a copilului, vă invităm să vă abonați la notificările site-ului nostru, www.parintisipitici.ro, și să ne urmăriți pe canalele noastre de social media. Dacă apreciați emisiunea noastră Părinți Prezenți, vă rugăm să o distribuiți mai departe și să o împărtășiți cu prietenii și familia voastră. Vă mulțumim pentru implicare și pentru că sunteți alături de noi în călătoria spre o creștere conștientă și armonioasă a copiilor.
YouTube: https://www.youtube.com/@parintisipitici
YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania
Suntem prezenți și pe rețelele de socializare:
Facebook: https://www.facebook.com/parintisipitici
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro
Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv
Instagram: https://www.instagram.com/parintisipiticiro
TikTok: https://www.tiktok.com/@parintisipitici.ro
Threads: https://www.threads.net/@parintisipiticiro
Canal WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029Va8DkdgADTONrCn9kA34