Pentru prima dată in România, Președintele Colegiului Psihologilor din România apare în media si răspunde la 10 întrebări dificile ce vizează direcția psihologiei romanești.

Dr. Edmond Crasner participă la emisiunea Ultra?Psihologie! de la DC News TV alături de invitatul psiholog Radu Leca și psiholog Ramona A.Dumitru.

1. Cum a evoluat accesibilitatea la serviciile de sănătate mintală în România după anul 2020?

2. Care au fost cele mai relevante schimbări în ceea ce privește reglementarea și practicile privind serviciile de psihoterapie și consiliere în România în ultimii ani?

3. Care sunt tendințele emergente în ceea ce privește utilizarea tehnologiei (cum ar fi telepsihologia) în furnizarea de servicii de sănătate mintală în Romania?

4. Cum s-a schimbat abordarea față de sănătatea mintală în sistemul de învățământ, în special în contextul pandemiei, și care sunt implicatiile pentru practicienii și cercetătorii în psihologie?

5. Ce progrese s-au făcut în integrarea practicilor de sănătate mintală în cadrul sistemului de sănătate generală din România?

6. Care sunt principalele direcții de cercetare în psihologia românească după anul 2020 și cum au evoluat ele în această perioadă?

7. Ce inițiative s-au luat în cadrul psihologiei românești pentru a aborda probleme legate de diversitate, incluziune și echitate în furnizarea de servicii de sănătate mintală?

8. Care sunt cele mai relevante aspecte legate de formarea și pregătirea profesională a psihologilor în România în ultimii ani?

9. Cum a fost influențată cercetarea și practica psihologică de schimbările socio-economice și politice în România după 2020?

10. Care sunt marile provocări cu care se confruntă psihologia în România în prezent și cum sunt abordate acestea de către comunitatea profesională și de cercetare?