Într-un interviu acordat DC News, fostul ambasador al Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, atrage atenția asupra unor tensiuni crescânde în Balcani, cu precădere în Belgrad, Bosnia-Herțegovina și Kosovo. Îngrijorările sale vizează posibilitatea unei influențe ruse menite să genereze un nou focar de conflict în regiune. Ambasadorul subliniază, de asemenea, importanța susținerii opoziției lui Vučić, evidențiind legătura acesteia cu România și subliniind necesitatea unor alegeri libere și corecte. Avertismentele sale cu privire la amenințarea unui “război hibrid” în Europa aduc în prim-plan o perspectivă critică asupra situației geopolitice actuale.

“Acum sunt tensiuni uriașe la Belgrad, sunt tensiuni mari în Bosnia-Herțegovina, în Kosovo. Unii nu se feresc să afirme că e mâna Moscovei, care vrea să creeze un nou focar de conflict aici, în Balcani. Credeți în această posibilitate?” a întrebat Bogdan Chirieac.

“Sunt sigur. Dar înainte de asta vreau să spun că doamna, care e șefa opoziției lui Vučić, este o româncă și o încurajez. România ar trebui să o încurajeze, Europa ar trebui să o încurajeze și trebui să fie alegeri libere și corecte. Din ce am citit, sunt mari șanse ca alegerile au fost furate de Vučić. Primul lucru, Vučić s-a dus să se întâlească cu ambasadorul rus. E ceva de necrezut. Rușii cheltuiesc bani cum au cheltuit și a fost dovedit în Moldova la alegeri și a avut niște rezultate destul de bune acolo, multe sute de milioane de dolari. Eu cred că o să încerce să facă lucrul ăsta și în România și fac în toate Europa și în alte țări. Este un pericol enorm acest război hibrid și trebuie să ne dăm seama că suntem într-un război.” a răspuns ambasadorul Adrian Zuckerman.