Într-un interviu recent acordat DC News, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă amestecul rusesc în procesele electorale. Ambasadorul Adrian Zuckerman a subliniat importanța acțiunilor fiecărui actor politic și a avertizat cu privire la consecințele unui război hibrid în care influența rusă ar putea distorsiona procesul democratic.

“Excelența voastră, un singur partid politic, cel al doamnei senator Diana Șoșoacă, se duce la Ambasada Rusiei și probabil, că-și face agenda acolo, reprezintă cam 5% din votul popular. În rest, românii n-au fost niciodată apropiați de ruși, să știți. Nici de sovietici, nici de ruși.” a adus în discuție Bogdan Chirieac.

“În opinia mea, nu contează dacă cineva are un vot sau 1.000.000 de voturi, acțiunile persoanei, respective și ce face dna. Șoșoacă și ce nu face, eu nu știu, dar sunt sigur că nu e singura și sunt și alții și spun din nou, serviciile române, au o funcție. Dacă nu se angajează în acest război hibrid, n-o să iasă bine pentru România, n-o să iasă bine pentru restul Europei și lumii libere, pentru că o să fie furate alegerile și influențate de bani rusești. Uite ce s-a întâmplat în Ungaria. Uită-te la Austria… nu e bine.” a răspuns ambasadorul Adrian Zuckerman.