În exclusivitate pentru DC News, emisiunea “Culisele Justiției” a adus la lumină dezvăluiri uluitoare din interviul cu generalul Cătălin Ranco Pițu. În discuția cu Laura Duță, generalul a dezvăluit detalii despre planurile grupului Iliescu din sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80, care vizau înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu și menținerea României sub influența sovietică. Acesta a evidențiat atașamentul total al fostului președinte Iliescu față de valorile comunismului-socialism și susținerea sa fermă pentru această direcție, încă de la primele apariții televizate din ziua de 22 decembrie.

“Spuneați dvs. că ați descoperit faptul că grupul Iliescu, exact la sfârșitul anilor ’70, începutul anilor ’80 au acționat și au avut un plan pentru înlăturare lui Nicolae Ceaușescu și că se afla sub influență sovietică și cumva în acel plan era să rămână sub influență sovietică. Ce înseamnă acest lucru, mai exact, ce ați descoperit?” a întrebat Laura Duță.

“Întotdeauna grupul Iliescu a dorit și s-a manifestat ca atare în sensul rămânerii României sub influența URSS. Era gândirea politică a fostului președinte Iliescu fără dubii, gândirea tuturor membrilor acestui grup numit Iliescu. Ei, cum am spus, s-au manifestat ca atare. Nu a existat niciun dubiu în acest sens. Fostul președinte Iliescu, încă din primele apariții televizate în ziua de 22 decembrie, își arat atașamentul total față de valorile adevăratului comunism-socialism, cum spunea el și nu cel întinat de Nicolae Ceaușescu. Cine își aduce aminte acele intervenții televizate își aduce aminte inclusiv aceste aspecte.” a răspuns Cătălin Ranco Pițu.

“Apoi, Ion Ilescu nu s-a dezis niciodată de valorile în care credea sincer, este opinia mea. Ulterior, în cursul după-amiezei de 22, masele de revoluționari au împins soarta României, să zic așa, spre dreapta, lucru nedorit de către Ion Iliescu. De altfel, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul URSS, Evgheni Tiajelnikov, în data de 27 decembrie, la sediul Ministerul de Externe al României actuala clădire a Guvernului, unde era și Ministerul de Externe, Ion Iliescu și arată atașamentul total față de valorile de tip comunist. Îl asigură pe Mihail Gorbaciov, prin intermediul ambasadorului, că nu va permite ca România să alunece spre dreapta și totodată îl asigură că vor avea grijă ei, noua putere a României să împiedice coagularea acelor formațiuni de dreapta care deja începuseră să se manifeste încă din ziua de 22 decembrie, lucru care s-a întâmplat încet dar sigur culminând cu mineriada din iunie ’90.” a adăugat acesta.