În cadrul unui interviu captivant acordat lui Gabriel Nuță-Stoica de la DC News, Chef Dorina Burlacu dezvăluie secretele unei abordări inovatoare în bucătăria italiană tradițională. Cu o abilitate remarcabilă de a reinventa rețetele clasice, șefa culinară aduce un plus de sănătate acestora, adresându-se în special celor cu diabet.

“Deci, practic, ca să simplific pentru cei care ne urmăresc, deci, Chef Dorina Burlacu reinventează rețetele tradiționale italiene pentru a putea fi savurate și de persoanele care au diabet. Este un proces întreg pe care îl faceți și cum nu s-au gândit italienii să facă asta? V-ați găsit dvs. din România?” a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

“Nu știu ce să vă spun, dar nu este numai acest aspect. Sunt două elemente foarte importante. Unu, în orice fel de rețetă tradițională, eu iau toate ingredientele. Nu elimin niciun fel de ingredient, doar le cântăresc perfect, în așa fel încât să respecte criteriile Ministerului Sănătății italian și fac o corelație între partea de zahăr, sare și grăsime în așa fel încât să nu ne dăuneze, să fie echilibrată, pentru că nu numai carbohidratul ne poate dăuna. E inutil ca eu să fac o pastă proaspătă italiană, echilibrată din punct de vedere al carbohidratului dacă eu pun foarte multă grăsime, sare sau zahăr în această preparare, da, deci este o chestie complexă la 360°.” a răspuns  Dorina Burlacu.

“Păi și mai au același gust ? Dă-mi exemplu de un preparat pe care l-ai reinventat.” a adus în discuție prezentatorul.

“Deci eu din anul 2018, toate rețetele pe care le prepar eu sau pe care le mănânc eu, au aceste baze de fibre solubile probiotice pe care eu le pun într-o cantitate hotărâtă și care îmi permite să țin sub control indicatorul glicemic. Aceste fibre solubile, care sunt toate de origine vegetală, mă ajută să creez și salse sau sosuri sau creme în pasticerie care să reducă cantitatea de grăsime și de zahăr.” a explicat chef Dorina Burlacu.