„Există legislație. Ele (n.r., petardele) sunt interzise pentru persoanele neautorizate. Asta înseamnă că în general nu ai voie să dai cu petarde pe stradă. Pe de altă parte, zgomote puternice sunt făcute și de persoane autorizate. Asta este o problemă, pentru că oricât de organizat ar fi un foc de artificii, pentru animăluțe este o problemă”, a spus veterinarul Andrei Tunuteanu la DC News TV.

„Benny este băiețelul nostru în vârstă de doi ani. L-am găsit la vârsta de 6 luni, era încă un puiuț, undeva în luna ianuarie. Probabil că pe toată perioada iernii el a fost singur pe străzi. În continuare el este unul dintre acei căței care se tem foarte mult de zgomotele puternice. În această perioadă mai ales trebuie să avem foarte mare grijă cu el. Stăm la curte și reprezintă din nou un pericol pentru ei fiindcă dacă nu ne securizăm curțile există oricând posibilitatea ca ei să fugă. În general, toți proprietarii de animale ar trebui să fie puțin mai precauți”, a adăugat Isabela Oprea, Biroul Protecția Animalelor CJ Ilfov.

„Patrupezii sunt crescuți în casă, de obicei sunt obișnuiți să fie ținuți în puf. Automat nu sunt obișnuiți cu genul acesta de șoc puternic. Vedem foarte des la artificii, dar se întâmplă și la fulgere, la furtuni. Sunt câini care fac foarte urât la furtuni. Se panichează, caută un loc să se ascundă, unii încep să saliveze și atunci trebuie să încercăm să-i ajutăm. Nu au unde să se ascundă în casă”, a adăugat medicul veterinar.