„Este probabil cel mai vizitat obiectiv turistic din București, nu-i așa?”, a întrebat Val Vâlcu în emisiunea de la DC News TV.

„Da, am aflat la ședința Consiliului de Administrație că am depășit în sfârșit milionul de vizitatori. Era un obiectiv pe care îl propusesem chiar prin proiectul de management de dinainte de 2020. A venit pandemia și ne-a înjumătățit numărul de vizitatori, dar am reușit acum în sfârșit să recuperăm și să depășim ținta. Am atins obiectivul de un milion de vizitatori într-un an”, a spus managerul Muzeului Satului din București, Paula Popoiu.

„În primul rând avem vizitatori fideli ai Muzeului Satului care revin aproape în fiecare weekend. De obicei sunt familii, vin cu copiii. Chiar în pandemie, muzeul a fost plin de mame cu copii. Pe urmă avem vizitatorii români care vin din toată țara, dar avem și foarte mulți străini. Peste jumătate din cei 900.000 de vizitatori anul trecut au fost străini, pentru că noi avem contracte cu societăți de turism care vin la noi cu autocare.

Tot timpul în fața muzeului sunt zece autocare vara, cel puțin. Astfel că vara, în muzeu, poți auzi absolut toate limbile Pământului. Sunt foarte mulți străini care vin și care receptează foarte bine Muzeul Satului, ca pe o instituție deosebită. Unii chiar revin după ce vin prima oară în muzeu. Ne mai întâlnim cu câte un străin care ne spune că a mai fost și că a revenit”, a adăugat ea.