„Se apropie Crăciunul și Anul Nou, știu că niciodată nu ați petrecut un concediu în afara țării. Ce faceți acum de sărbători?”, a întrebat Bogdan Chirieac în emisiunea de la DC News TV.

„Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum că avem o familie lărgită – avem două nepoțele. Trebuie să ne bucurăm de puținul timp pe care îl avem liber în această perioadă. Nu cred că există o sursă de energie mai bună pentru un om de vârsta noastră decât atunci când ești în preajmă și faci micile plăceri ale copiilor, să-i răsfeți puțin”, a explicat președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă.

„Data trecută ne-ați spus că găteați în Afganistan, ați făcut și ciorbă din rațiile oferite de armata americană. Acum, de Crăciun, veți găti acasă lângă soție? Cu alte cuvinte știți să faceți sarmale?”, a mai întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Da, știu să fac sarmale”, a răspuns Ciucă. „Știu să fac sarmale oltenești. În Oltenia, în afară de varză, mai există niște ardei roșii, oltenii le spun raci, care se usucă la streașina casei (…) și se păstrează acolo pentru când se fac sarmale. Se opăresc în apă, li se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Sunt ușor picanți și dau și un gust aparte sarmalelor”.