În cadrul emisiunii DC Conducem cu Florin Răvdan, Titi Aur dezbate o problemă sensibilă în traficul rutier, subliniind pericolul depășirilor ilegale și lipsa de asigurare în momentul schimbării direcției de mers. Titi Aur evidențiază importanța prioritizării asigurării față de semnalizare, argumentând că riscul unei tragedii este mult mai mare atunci când conducătorii auto nu acordă atenția cuvenită asigurării înainte de a efectua manevre

“Aici e la Predeal, aparente e săptămâna accidentelor de la munte, e un accident de motocicletă dacă-mi aduc bine aminte. Iarăși e clasica șosea de Predeal aglomerată, se merge relativ încet, n-ai loc să depășești, nu există și cu toate astea depășește.” a explicat Florin Răvdan.

“Da, este depășire a coloanei, depășire pe linie dublă continuă. Cred că mașina respectivă avea voie să facă la stânga, este o dublă greșeală. Pe de o parte, motociclistul care depășea și care nu s-a gândit că mașina face la stânga, depășea coloana, deci ilegal. Doi, cel care a făcut la stânga, care nu s-a asigurat în ideea că merge toată lumea în coloană, că e dungă dublă continuă, că nu are cine să vină, uite că a avut cine să vină, e pericolul ăsta. Deci asigurarea este mai importantă decât semnalizarea, mult mai importantă. Deci eu aș spune 98-99% e asigurarea și 1% semnalizarea, pentru că dacă nu vine nicio mașină din față, din spate, nu mă depășește niciunul și eu fac la stânga fără să semnalizez, riscul este zero, practic este doar riscul să fiu sancționat de polițist, dar dacă eu semnalizez și nu mă asigur, riscul este să fac o nenorocire, da, e foarte clar mașina care a făcut la stânga, regula șvaițerului, deci două lucruri s-au adunat unu motociclistul care depășește, doi ăla care nu se asigură, culpă comună.” a răspuns Titi Aur.