În cadrul captivant al emisiunii DC Conducem, cu Florin Răvdan, Titi Aur aduce în prim-plan o scenă petrecută pe șoselele noastre, ilustrând pericolele unui derapaj nesupravegheat. Cu experiența sa vastă, Titi Aur dezvăluie nu doar incidentul, ci și subtilitățile unui derapaj controlat versus riscurile asociate cu lipsa de pregătire a șoferilor.

“Cred e ușor mai lungă, dacă-mi aduc aminte bine, e un derapaj în curbă, aici o să se vadă la un moment dat. O șoseaua destul de liberă, șoseaua clasică, fără acostament. Aici e o depășire în viteză și un derapaj pe șosea umedă..” a adus în discuție Florin Răvdan.

“Clasic, clasic, clasic. Adică un șofer care nu știe să stăpânească mașina din acest punct de vedere al micului derapaj după cum vă spuneam, că sunt companii care vin la noi când vorbim de cursuri de conducere defensivă și spun: lasă-mă domnule, da, ce vrei să-mi faci șoferii să meargă în derapaj, dar ce, noi nu-i ducem la raliu. Eu nu vorbesc de derapajul ăla din punct de vedere sportiv, ci exact de derapajul ăsta mic.” a răspuns Titi Aur.

“Ce a făcut șoferul respectiv, care se vede că e și tânăr și care a fost afectat. Vedeți că abia acum adrenalina l-a făcut să iasă repede din mașină, dar pe urmă stă un pic și începe să simtă efectul. În primul rând și-a asumat riscul să depășească într-o zonă periculoasă, pe o șosea, se pare că și udă după cum se vede, da, asta înseamnă că asumându-și riscul să depășească acolo, când a venit mașina din față a fost surprins, a tras repede dreapta ca să evite impactul și a scăpat mașina, au început să facă stânga-dreapta. Un astfel de derapaj, un șofer instruit, nu mai vorbim de un pilot, îl controlează cu foarte, foarte mare ușurință. Un șofer neinstruit, un șofer care n-a făcut niciodată controlul mașinii în derapaj, nici măcar teoretic și nu se face la școală de șoferi și nu se vorbește, face exact ce a făcut el, adică amplifică derapajul, trage de volan exact cum nu trebuie și amplifică derapajul.” a mai adăugat acesta.