În cadrul unui interviu acordat DCNews, consilierul de dezvoltare personală și psiholog, Ioana Cătălina Pavel, a dezvăluit subtilitățile crivajelor dintre oameni, concentrându-se asupra dinamicii tensionate în cuplu. Consiliera a deschis ușa către înțelegerea adâncă a reproducției ciclice a problemelor nesoluționate din trecut în relațiile actuale, subliniind impactul direct al psihoterapiei integrative în explorarea aspectelor nespuse din relațiile cu familia.

“Care-s crivajele astea între oameni, mai ales în cuplu, de exemplu, ce-și reproșează oamenii?” a întrebat gazda emisiunii, Flaviu George Predescu.

“Da, își reproșează în primul rând agresivitatea asta. Eu cred că aici e principala problemă. Aici se ajunge de fapt, un soi de agresivitate interioară, verbală. Ne supărăm, rămâne vechea supărare și necomunicare despre starea reală și de aici, asta e, cu ce vin? Cu simptomul ăsta, supărare, nu ne înțelegem. Și atunci eu mă duc mai departe și tot timpul le arăt.” a răspuns Ioana Cătălina Pavel.

“Uite de curând, o prietenă cu care am vorbit, care a făcut o formare în psihoterapie integrativistă legat de subiectul ăsta mi-a zis că tot ceea ce noi nu terminăm din relațiile trecute, tot ce nu rezolvăm apare din nou și din nou în relațiile prezente, relațiile actuale. Și cumva, parcă viața, psihismul ăsta te îndrumă, te duce să-ți rezolvi până la urmă relațiile, tot cu părinții, cu sora, cu fratele, da, adică uite partea aia de tot ceea ce a rămas cumva nespus sau nearătat, aspectele alea nearătate în fața tatălui, în fața mamei, toate reapar ca energie în noile relații. Asta este esența. Și nu o arată doar psihoterapia integrativistă ci toate psihoterapiile astea alternative care au apărut.” a răspuns psiholoaga Ioana Cătălina Pavel.” a completat psiholoaga.