Într-un interviu acordat DCNews, Senatorul PSD Daniel Zamfir a oferit perspective optimiste asupra aprobarii și promulgării bugetului până la sfârșitul anului. Cu o asigurare fermă că se lucrează intens la toate ministerele, inclusiv la Ministerul de Finanțe, senatorul a dezvăluit că viitorul buget aduce o surpriză plăcută. Contrar speculațiilor, tăierea fondurilor de investiții pentru a acoperi costurile pensiilor nu va avea loc, iar bugetul este văzut ca un impuls pentru dezvoltarea continuă a României. Daniel Zamfir a subliniat și importanța așteptatelor surse de finanțare, respectiv cele aproape 30 de miliarde din PNRR și aproximativ 40 de miliarde din fondurile europene ale exercițiului viitor al Uniunii Europene, oferind o perspectivă optimistă asupra impactului acestora asupra economiei românești.

Top of Form

“Domnule senator, suntem în luna decembrie în prima întrebare este dacă vom avea bugetul aprobat și promulgat până la finalul anului? Care sunt veștile din interiorul coaliției?” a întrebat Mihai Ciobanu.

“Da, bugetul vom avea aprobat până la sfârșitul anului. Deja se lucrează la toate ministerele, inclusiv la Ministerul de Finanțe. Deci, ceea ce pot să vă spun este că bugetul se va aproba în timp, în timpul prognozat și o să aveți chiar o surpriză plăcută, pentru că s-a tot discutat de faptul că odată aprobată legea pensiilor, în bugetul va suferi modificări, în sensul că se va tăia, se vor tăia bani de la investiții pentru plata pensiilor. Ei bine, în viitorul buget veți constata că lucrurile nu stau așa. Și cred că este un buget. Va fi de fapt, un buget care va continua să fie, acela e dezvoltare. România se dezvoltă domnule Ciobanu, cu toate problemele pe care le-am întâmpinat în ultimii ani, știți bine, am trecut prin acest acest complex de crize.” a răspuns Senatorul Daniel Zamfir.

Niciodată România nu s-a confruntat practic cu patru crize succesive, nu-i așa, culminând cu cu războiul. Adică, totuși, să nu uităm că România este țara care are cea mai lungă graniță cu Ucraina, o țară aflată într-un război. Așadar, nu, nu e deloc ușor din punctul ăsta de vedere. Nu e deloc ușor să să menții un un ritm de dezvoltare și să ai niște indicator economici favorabili atât pe piețele noastre, cât și pe piețele internațional, atâta timp cât ai graniță cu Ucraina. Da, repet, veți vedea, este un buget de dezvoltare. România are în continuare o perspectivă extrem de defavorabilă și mă refer aici la cele două aspecte, la cele la cele două surse uriașe de finanțare pe care contăm. E vorba de banii din PNRR, care sunt aproape 30 de miliarde și mai avem, nu uitați, aproape 40 de miliarde, fonduri europene din exercițiul viitor al Uniunii Europene. Așadar, România are în față posibilitatea de a absorbi aceste 70 de miliarde, care categoric se vor vedea în economia românească și, bineînțeles, în cum va arăta România în viitor.” a mai adăugat senatorul.