Liana Velica, expert ARAS, Asociația Română Anti-SIDA, și Marinela Debu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Romania (APAH) sunt invitatele zilei la interviurile DC Medical și DC News.

Ziua Internațională de Luptă Împotriva HIV/SIDA, marcată pe 1 decembrie, reprezintă o ocazie crucială pentru sensibilizarea publicului la nivel global cu privire la HIV/SIDA. Această zi marchează eforturile neîncetate ale cercetătorilor, profesioniștilor din sănătate, activiștilor și tuturor celor implicați în lupta împotriva acestui virus devastator.

Alături de jurnalistul Val Vâlcu, Liana Velica și Marinela Debu ne vor vorbi despre:

– lupta împotriva HIV/SIDA: profilul pacientului, diagnostic, tratament, prevenție

– noua boală pentru care luptă cele două asociații ARAS și APAH

– hepatite: profilul pacientului, diagnostic, tratament, prevenție

Ziua Internațională de Luptă Împotriva HIV/SIDA reamintește importanța educației continue, a sprijinului comunitar și a politicii de sănătate centrate pe nevoile celor afectați. Este un moment de solidaritate, de a aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața din cauza acestei boli și de a reînnoi angajamentul global pentru eradicarea HIV/SIDA. Conștientizarea și implicarea fiecăruia dintre noi sunt esențiale pentru a avansa în această luptă.