Într-un interviu recent acordat lui Bogdan Chirieac pentru DCNews, Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a dezvăluit perspectivele viitoare ale programului de finanțare a proiectelor cu fotovoltaice. Cu siguranță, experiența anterioară a evidențiat dificultățile întâmpinate în cadrul sesiunilor precedente, fie că au fost legate de aplicații sau de procesul de decontare. Președintele precizează că decizia de lansare a unei noi sesiuni pentru Casa Verde Fotovoltaice depinde de aprobarea bugetului și de coordonarea cu Ministerul, subliniind importanța stabilirii momentului optim.


“Aveți un proiect similar pentru anul viitor cu fotovoltaice?” a întrebat Bogdan Chirieac.

“Cu siguranță, faptul că această sesiune, așa cum ați spus și dumneavoastră, AFM nu este la prima încercare de finanțare a acestui program. De fiecare dată, programul s-a derulat cu probleme, fie de aplicație, fie cu decontări și așa mai departe. Faptul că am reușit și am schimbat conceptul programului și s-a dovedit a fi un program ușor și simplu până în acest moment, cu siguranță, la anul vom aplica aceleași mecanisme.”  a răspuns Laurențiu Neculaescu.

“Va fi același timp de program, înscrierile se vor face absolut la fel. Toți instalatorii care, de exemplu, au fost acreditați în această sesiune, vor rămâne acreditați și în sesiunea următoare, astfel încât să nu mai pierdem timpul să mai facem o nouă sesiune de acreditare. Doar vom aștepta aprobarea bugetului și împreună cu Ministerul ne vom coordona să vedem care este momentul optim pentru lansarea unei noi sesiuni pentru Casa Verde Fotovoltaice.” a mai adăugat președintele AFM.

lnterviul poate fi urmărit integral pe DCNews și DCNewsTV.