Într-un interviu acordat recent DCNews, Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a oferit o perspectivă detaliată asupra derulării programului Casa Verde Fotovoltaice. Potrivit acestuia, programul s-a desfășurat fără sincope și fără probleme, cu toate activitățile gestionate online. Cu toate acestea, un incident cu un instalator nemulțumit a condus la contestații în instanță și, în cele din urmă, la suspendarea programului. Președintele AFM a evidențiat eforturile depuse de Administrația Fondului pentru Mediu și Ministerul Mediului pentru a rezolva rapid situația și pentru a relua programul în beneficiul celor 90.000 de beneficiari implicați.

Top of Form

“Din punct de vedere al derulării unui program de finanțare, de acord cu dvs. programul s-a derulat fără sincope și fără probleme, așa cum ați spus dvs, totul online, nu am avut absolut niciun fel de sincopă în derularea programului. Din păcate, a apărut acest instalator nemulțumit, a contestat în instanță, programul a fost suspendat.

Acum o să vă fac o scurtă descriere la ceea ce s-a întâmplat în această perioadă pentru că a fost destul de dificil și pentru noi să comunicăm, deși am primit foarte multe întrebări și singurul răspuns a fost, “așteptam termen de la instanță pentru a debloca programul”, dar în același timp în toată această perioadă, atât Administrația Fondului pentru Mediu cât și Ministerul Mediului au întreprins de măsuri, astfel încât programul să se reia cât mai repede.” a explicat Laurențiu Neculaescu.

“Până la urmă pentru noi importanți sunt cei 90.000 de beneficiari, dincolo de cine a avut sau n-a avut sau are sau nu are dreptate, în această dispută între Administrația Fondului pentru Mediu și instalatorul nemulțumit. Au avut loc niște întâlniri cu ajutorul Ministerului Mediului cu instalatorul respectiv, am schimbat o corespondență, astfel încât astăzi, suntem în situația în care instalatorul ne-a comunicat faptul că își retrage acțiunea în instanță, în urma acestei medieri AFM a redeschis o sesiune de înscriere pentru instalatori, astfel încât să permitem unui nou calup de firme să intre în acest program.

A fost sesiunea deschisă în 22 noiembrie s-a încheiat ieri, 28 noiembrie, acum urmează să fie evaluate solicitările depuse, constituite garanțiile de participare în cadrul programului și validați cei 93 de instalatori care s-au înscris în această perioadă. Mai avem încă 93 de companii care și-au arătat disponibilitatea de a participa în cadrul acestui program.” a mai adăugat președintele AFM.

lnterviul poate fi urmărit integral pe DCNews și DCNewsTV.