În cadrul ședinței de guvern din 23 noiembrie, a fost alocat un supliment de aproape un miliard de euro, conform declarațiilor lui Dumitru Nancu, Director General al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, într-un interviu acordat DCNews. Această inițiativă plasează România în fruntea statelor europene în ceea ce privește bugetul dedicat mediului de afaceri, cu o schemă totală de aproximativ 4 miliarde de euro, inclusiv plafonul de Garantare și ajutorul de stat. În urma acestei extinderi, schema de Garantare IMM Invest și cele cinci subcomponente asociate se situează acum la un plafon de 24,900,000, reprezentând o investiție de aproape 5 miliarde de euro.

“Vestea cea mai bună pentru mediul de afaceri din România este faptul că Guvernul României, în ședința de guvern de joi, 23 noiembrie, a suplimentat cu aproape un miliard de euro fondul de Garantare pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.” a menționat Dumitru Nancu.

“Practic, din cele 73 de state membre care au depus schema de ajutor de stat în 2022, România avea cea mai bine bugetată schemă pentru mediul de afaceri, vorbim de aproximativ 4 miliarde de euro, incluzând atât plafonul de Garantare, cât și ajutorul de stat. Prin această suplimentare, Guvernul României a adus schema de Garantare IMM Invest, plus cele cinci subcomponente: IMM Invest, Garant Construct, Agro IMM Invest, Rural Invest și Innovation, la un plafon de 24,900,000, aproape 5 miliarde de euro.” a mai adăugat acesta.

lnterviul poate fi urmărit integral pe DCNews și DCNewsTV.