În interviul recent acordat emisiunii “Totul despre bani” de pe DCNews, președintele Romalimenta, Sorin Minea, aduce în prim-plan perspectiva impactului direct al crizei economice din 2022 asupra industriei alimentare-agroalimentare în anul 2023, cu un focus deosebit pe evoluția prețurilor și criza în sectorul cărnii. Sorin Minea subliniază scădere semnificativă a consumului, mai ales în domeniul produselor de origine animală, într-un context unde industria se confruntă nu doar cu criza economică, ci și cu o campanie împotriva consumului de carne.

“Domnule președinte, cum s-a simțit industria alimentară-agroalimentară în anul 2023 după toate șocurile pe care le-a trăit și în 2022, cu explozia prețului la energie, inflația și tot ce s-a mai întâmplat, toate valurile acestea care au venit peste noi? a întrebat Mihai Ciobanu.

“Socată! Deci, dacă vă uitați la toate statisticile din Europa, de fapt, cam din toată lumea, dar din Europa, industria alimentară nu a stat foarte bine. Există o scădere dramatică a consumului, mai ales la produsele de origine animală.” a răspuns Sorin Minea.

“Este și o campanie împotriva consumului de carne și a produselor de origine animală, deci industria alimentară nu pot să spun că a trăit o perioadă fericită; dimpotrivă, a înregistrat o scădere. În ceea ce privește datele oficiale privind carne, iar la carne mă pricep mai bine, trimestrul 1 din 2023 față de trimestrul 1 din 2022 a înregistrat o scădere de aproximativ 50% în România și 40% în Europa.” a mai adăugat acesta.

lnterviul poate fi urmărit integral pe DCNews și DCNewsTV.