Într-un interviu acordat emisiunii Culisele Justiției de pe DCNews, judecătorul Cezar Filip dezvăluie provocările intense cu care se confruntă sistemul judiciar, punând sub lupă deficitul de personal.

“Ce facem cu această gaură de personal, de la nivelul judecătorilor, că ulterior aș vrea să îmi spuneți și de celălalt personal? La ce vă gândiți pentru că sunteți și vicepreședintele asociației magistraților și bănuiesc că aveți discuții la nivelul cel mai înalt.” a întrebat Laura Duță.

“Da, de asta spuneam că măsura normării trebuie dublată de alte măsuri pentru că, vă dați seama, este natural, dacă îți intră multe dosare și pronunți puține, încet încet se acumulează un stoc, care trebuie gestionat. Însă s-a luat măsura provizorie, pentru că între timp trebuie ocupate schemele și chiar extinse. Trebuie văzut în ce măsură, pe schemele pe care le avem, dacă ar fi complete, am reușit să gestionăm integral volumul de dosare care intră sau nu cumva trebuie să le extindem.” a răspuns judecătorul Cezar Filip.

“Avem o lipsă mare de personal, însă pe ultimul concurs care s-a organizat, de admitere în magistratură și de admitere la Institutul Național Magistratură, au fost scoase mai multe posturi, undeva la 700 de posturi ceea ce-i consistent, însă un concurs de durată care durează, iată, din august până în septembrie, se va finaliza în aprilie și apoi așteptăm oameni noi în sistem.” a mai adăugat acesta.

lnterviul poate fi urmărit integral pe DCNews și DCNewsTV.