În lumea astrologiei, zodia pare să fie protagonista principală, o trăsătură definitorie pentru mulți dintre noi. Totuși, așa cum subliniază Daniela Simulescu, expertă în astrologie, această perspectivă îngustă nu face decât să limiteze viziunea noastra asupra astrologiei. Într-un dialog exclusiv cu Loredana Iriciuc la “Părinți Prezenți”, Daniela ne îndeamnă să privim dincolo de simpla noțiune de zodie și să descoperim adevărata esență a astrologiei.

“De cele mai multe ori, oamenii, atunci când se gândesc la astrologie, se concentrează doar pe zodie, Loredana. Însă, așa cum îți spuneam și ție înainte de emisiune, și așa cum probabil știi din majoritatea articolelor noastre despre astrologie în trust, astrologia nu se rezumă doar la zodie. Atunci când vorbim despre zodie, ne referim la poziția soarelui în momentul nașterii.” a sublinait Daniela Simulescu

“Iată, deoarece Pământul se învârte în jurul Soarelui, există timp, există spațiu, și străbate toate cele douăsprezece porțiuni ale cerului, să le numim așa, cele 12 zodii. Da, zodia, încă o dată, ca și traducere, reprezintă poziția soarelui în momentul nașterii. De exemplu, eu sunt Berbec pentru că soarele era în Berbec, iar altcineva este Gemeni pentru că soarele era văzut în Gemeni în momentul respectiv. Dar atenție, poziția soarelui, la care ne referim cel mai des, este doar scheletul astrologic.” a concluzionat astroloaga.