Într-un interviu exclusiv acordat emisiunii “Ce se Întâmplă?” de pe DCNews, Robert Sighiartău, reprezentant al Partidului Național Liberal (PNL), a adus în prim-plan o perspectivă critică asupra politicii fiscale din România. Declarând că situația actuală nu convine.

“Clar că nu convine și nu vreau să spun asta sub o formă de război între Comisia Europeană și România, dar nu convine faptul că România a avut, din punct de vedere fiscal, un regim destul de liber, care a adus creștere economică. Pentru că ai nevoie de acest regim, de aer curat pentru companii, ca să se dezvolte, să crească, mai ales într-o țară în curs de dezvoltare, iar România a beneficiat cu impozitele bune pe care le-am avut pe profit, pe companii, inclusiv pe microîntreprinderi, de o creștere economică extraordinară.” a precizat liberalul.

“Dvs. sugerați că nu convine asta? De ce?” a întrebat Răzvan Dumitrescu.

“Pentru că e o gândire socialistă. Ați văzut că pesediștii și acum vin și ne spun nouă că, domne, suntem aproape printre puținele țări care mai avem cotă unică, că toate-s progresive și da, așa este, pentru că țările au devenit ultra-statale, statul vrea să aibă tot mai multă putere în economie și nu numai.” A raspuns Robert Sighiartău.

Perspectivele oferite de Sighiartău aduc în discuție nu doar aspecte economice, ci și dimensiunea ideologică a deciziilor politice, așa cum s-a evidențiat în confruntarea cu gândirea socialistă.