Autorul Răsvan Popescu dezvăluie misterele din spatele întrebării cruciale: ‘De ce Omul Orchestră?’ Cu un ochi obiectiv și o perspectivă unică asupra personajului său, Răsvan Popescu ne conduce într-o călătorie fascinantă prin lumea complexă a unui individ excepțional. Omul Orchestră, așa cum îl descrie, se ridică din mulțimea timpurilor complicate, încercându-și norocul în diverse domenii precum jurnalismul, literatura și cinematografia. Cu un curaj neobosit, acest personaj refuză să se lase înghițit de fluxul vremurilor, lăsându-ne să explorăm o paradigmă captivantă și actuală în paginile memoriilor sale.

“De ce Omul Orchestră? Dacă Un Jurnal Altfel e logic, am înțeles” a întrebat Val Vâlcu.

“Paradigma ar fi următoarea: Omul Orchestră , dacă îmi dai voie să mă obiectivez un pic și să-l privesc ca pe un personaj, este un om care în timpuri foarte complicate, amestecate, dificile, precare, încearcă să facă tot felul de meserii și reușește să fie jurnalist, consemnează evenimentele, reușește să fie scriitor și scenarist, lucrează cu niște regizori importanți, câștigă niște premii și așa mai departe.

Asta, pe de o parte, deci face meserii diferite, își atribuie roluri diferite care erau disponibile la vremea aceea, să zic așa, pentru o țară care cam secătuise rezervele de oameni politici și de creatori până să vină o nouă generație. Și atunci era o serie de locuri libere pe care iar, să încerci astăzi să intri în politică, să vezi că partidele sunt închise, nu mai e așa ușor.

Și deci, acest om orchestră încearcă să le facă pe toate, în funcție de împrejurări și, mai ales, este un om care cu însușirile lui și cu ce a mai deprins pe parcurs și a mai învățat din mers, încearcă să nu se lase risipit, deci el știe, simte că poate să facă niște lucruri și refuză să se lase înghițit de mersul lucrurilor, înghițit de un timp care nu era neapărat un timp fericit pentru el și așa mai departe. Cam asta e paradigma principală și iată că astăzi avem memoriile lui” a răspuns autorul Rasvan Popescu.Top of Form