Ministerele Economiei din România și Bulgaria au organizat astăzi, 23 noiembrie 2023, un forum de afaceri la Ruse, Bulgaria, sub tema „United Europe – One Path to Economic Security and Sustainable Integration”. Scopul evenimentului a fost de a discuta despre demersurile celor două țări de aderare la spațiul Schengen și impactul acestora asupra mediului de afaceri.

Forumul a început cu o întâlnire la punctul de frontieră dintre România și Bulgaria a ministrului român al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea, cu omologul său bulgar, Bogdan Bogdanov. Cei doi oficiali au susținut declarații de presă în vamă, exprimându-și speranța că integrarea în Schengen va facilita schimburile comerciale și investițiile între cele două țări.

După întâlnirea din vamă, delegațiile române și bulgare, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai camerelor de comerț, s-au deplasat la sala „Europa” din Ruse, unde au continuat discuțiile pe diverse teme de interes comun, cum ar fi cooperarea transfrontalieră, oportunitățile de finanțare europeană, dezvoltarea turismului și a infrastructurii.

Forumul de afaceri bulgaro-român a fost un prilej de a consolida relațiile economice dintre cele două țări vecine și de a promova viziunea lor comună despre o Europă unită și integrată. DC News TV a fost prezent la eveniment și vă oferă imagini de la fața locului: