Daniela Tălăpan, Institutul Matei Balș, Alexandru Muntean, pneumolog și microbiolog la Institutul Cantacuzino și Gabriel Dina, director de programe Pfizer România, sunt invitații serii la emisiunea Dezbateri în Sănătate de la DC Medical și DC News.

Rezistența la antibiotice reprezintă capacitatea bacteriilor de a supraviețui și de a se multiplica în prezența unor antibiotice, medicamente utilizate pentru a distruge bacteriile sau a împiedica creșterea lor. Acest fenomen este o preocupare majoră în sănătatea publică, deoarece face infecțiile mai greu de tratat și crește riscul de răspândire a bolilor, morbiditate și mortalitate.

Rezistența la antibiotice este una dintre primele 10 amenințări de sănătate publică globală cu care se confruntă umanitatea – 1,27 milioane decese anual și până în 2050 aproape 10 milioane de decese în fiecare an se pot datora infecțiilor incurabile.

În cadrul săptămânii de conștientizare RAM – World Antimicrobial Awareness Week (18-24 noiembrie) a cărei teme de anul acesta este “Preventing Antimicrobial Resistance Together”, alături de jurnalistul Val Vâlcu, cei trei invitați, reputați medici și specialiști în sănătate, ne vor vorbi despre rezistența la antibiotice și impactul pe care-l are acest fenomen asupra sănătății noastre.