DC Media Group în parteneriat cu Societatea Română de Rinologie vă invită la conferința cu titlul “Împreună pentru prevenirea și combaterea rezistenței la antimicrobiene. Cum tratăm corect virozele și răcelile de sezon? Ghiduri de bună practică” organizată în data de 21 Noiembrie 2023.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 10:00, la Hotel Pullman București, sala Mexico&Seoul.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCMedical, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 10:00 – 13:00.

Evenimentul va fi organizat în cadrul săptămânii de conștientizare RAM – World Antimicrobial Awareness Week (18-24 noiembrie) a cărei teme de anul acesta este “Preventing Antimicrobial Resistance Together”. Rezistența la antibiotice reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică la nivel mondial, fiind descrisă de Organizația Mondială a Sănătății ca o cauză majoră de mortalitate din cauza agenților patogeni bacterieni rezistenți. Este una dintre primele 10 amenințări de sănătate publică globală cu care se confruntă umanitatea – 1,27 milioane decese anual și până în 2050 aproape 10 milioane de decese în fiecare an se pot datora infecțiilor incurabile.