Un centru logistic din Bolintin-Deal, care deservește un important producător de mobilă și decorațiuni interioare, a adus pentru prima oară în România roboții autonomi Dexory, care scanează și monitorizează stocurile în timp real. Aceștia sunt rezultatul unui parteneriat între A.P. Moller – Maersk, iB Cargo și startup-ul Dexory, fondat de trei români la Londra.

Roboții Dexory, numiți NEO, au o înălțime de 12 metri și pot naviga prin depozit fără a deranja fluxul de lucru. Ei captează date și imagini din depozit și le transmit în planuri digitale, care permit analiza și optimizarea operațiunilor. Prin inteligența artificială, sistemul oferă sugestii de îmbunătățire a gradului de ocupare, a acurateții și a planificării resurselor.

Tehnologia Dexory este deja folosită de Maersk în depozitele din Regatul Unit și Irlanda, iar extinderea ei în România este un pas important pentru angajamentul companiei de a integra soluții inovatoare și sustenabile în domeniul logistic. Dexory este un startup înființat în 2015 de Andrei Dănescu, Oana Jinga și Adrian Negoiță, care au experiență în inginerie și tehnologie în Formula 1, Google și IBM.