În cadrul emisiunii “Părinți Prezenți” de pe DCNews, Loredana Iriciuc a abordat împreună cu invitata sa, profesoara Claudia Chiru, preocupările părinților în legătură cu întâlnirile individuale cu învățătorii. Într-un schimb de idei informativ, profesoara Chiru a oferit ghidul său pentru părinții care doresc să extragă informații valoroase în aceste întâlniri.

“Și cât de des ar trebui să vorbească părinții cu învățătorul? Eu încurând am o întâlnire individuală și nu știu ce să întreb pentru că instinctul meu e să întreb dacă e bun copilul, dar poate ar trebui să ne intereseze altceva?” a întrebat Loredana Iriciuc.

“Ar trebui să întrebi despre evoluția lui. A învățat să scrie, să citească? Ce comportamente trebuie să îmbunătățim? Cum socializează? Și-a făcut prieteni? Respectă regulile? Acestea sunt întrebările relevante.” a raspuns Claudia Chiru.

În conformitate cu recomandările profesorului Chiru, părinții ar trebui să se concentreze pe progresul copilului. Este esențial să afle dacă acesta și-a dezvoltat abilitățile de lectură și scriere și dacă are o înțelegere solidă a conceptelor matematice fundamentale, precum adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea.

Profesoara a subliniat, de asemenea, importanța examinării comportamentului și abilităților sociale ale copilului. Părinții ar trebui să fie interesați de modul în care se integrează în mediul școlar, dacă respectă regulile impuse și cum interacționează cu ceilalți copii.