Miercuri, călătorii au putut să folosească noua staţie de metrou “Tudor Arghezi”, dar doar pe o singură linie, între Berceni şi staţia respectivă, deoarece nu s-a terminat de instalat sistemul de semnalizare şi automatizare a traficului. Astăzi am decis să vizităm locul și să vedem de ce a fost nevoie de prelungirea M2.

Am rămas plăcut surprinși de interacțiunile pe care le-am avut cu oamenii. Cu toții au vorbit deschis despre utilitatea unei astfel de stații în contextul zonal. Unul dintre ei, care a dorit să spună câteva cuvinte și în fața camerei, ne-a mărturisit că s-a mutat cu bună știință în comuna Berceni tocmai pentru a avea acces facil la Tudor Arghezi.

Parcarea este spațioasă și rămâne de văzut dacă va fi în continuare gratuită sau se va aplica tariful de 3 lei pentru întregul interval 07 – 19 și de 3 lei pe oră în afara acestui program. Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a spus că, într-o săptămână, va stabili dacă parcarea din apropierea noii staţii de metrou va rămâne gratuită pentru o perioadă.

Vizionați pe DC News și DC News TV reportajul realizat de echipa formată din Narcis Neagoe și Antoniu Iuriciuc.