Într-un dialog plin de satire și sarcasm, jurnaliștii Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au stârnit râsete în emisiunea Miercurea Neagră de pe DCNews, oferind perspective amuzante și critice asupra mai multor subiecte.

Bogdan Chirieac și-a exprimat speranța ironică că “zona dură, dură a progresismului s-a refugiat în partidul domnului Cioloș, care o și promovează,” sugerând că acesta ar putea fi drumul către a salva țara prin președinția lui Kovesi. Chirieac a continuat să ironizeze, afirmând că “opinia mea este că dânsa doar să se anunțe că va candida și va fi președinte. Da, clar n-ai cum.”

Ciuvică a răspuns cu un ton ironic, spunând că deocamdată nu se anunță că Kovesi va candida, și a adăugat:

“Din păcate pentru dvs. deocamdată se anunță că nu.” Acesta a indicat că există voci care sugerează că Kovesi ar primi o sinecură la Bruxelles până în 2026, adăugând cu umor:

“În România e stabilitate. Deja e foarte multă stabilitate în România. Nu avem nevoie de dvs. în România. Stați cuminte acolo, pe funcția dvs.”

Chirieac a replicat ironic, caracterizându-l pe Ciuvică ca pe una din multele “voci de-asta necurate, conservatoare, bigote de-a dreptul,” sugerând că aceste voci îi spun lui Kovesi să nu vină în România ca să nu se facă de râs.

Această dezbatere plină de sarcasm și umor din cadrul emisiunii Miercurea Neagră demonstrează încă o dată abilitatea celor doi jurnaliști de a aduce subiecte serioase în lumina satirei politice, oferind publicului o modalitate amuzantă de a privi și analiza aspecte importante ale scenei politice românești.