DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, Știri Diaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DCNewsTV și RadioDCNews, transmite evenimentul Romanian International Gas Conference – RIGC 2023.

Tema conferinței va fi “Redefinirea securității aprovizionării: Potențialul noilor tehnologii pentru o tranziție energetică durabilă”. Evenimentul se va desfășura, marți, 7 noiembrie, și miercuri, 8 noiembrie, începând cu ora 10:00, la Palatul Regal din București.

Ediția a 6-a a Romanian International Gas Conference – RIGC, organizată de către Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), sub înaltul patronaj al Ministerului Energiei din România va mări gradul de conștientizare privind provocările actuale ale industriei și promite să ducă mai departe succesul obținut în edițiile anterioare.

Conferința va reuni oficiali din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, reprezentanți guvernamentali din statele membre ale Uniunii Europene, precum și din regiunile Europei Centrale și de Est (ECE) și din Europa de Sud-Est (SE). În plus, va găzdui reprezentanți din industria de petrol și gaze și alte personalități cheie din sectorul energetic internațional.

Obiectivul principal al acestei ediții este acela de a promova dialogul în cadrul regiunii noastre, Bucureștiul servind drept centru regional pentru cooperare și proiecte viitoare. Vor fiabordate  atât probleme actuale critice, cum ar fi securitatea aprovizionării și schimbările climatice, cât și valorificarea tehnologiile de decarbonizare ca posibili catalizatori ai parteneriatelor în cadrul Uniunii Europene și în Europa de Sud-Est.

Conferința va fi transmisă LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, începând cu ora 10:00.