Dezbaterea vizează cele mai mari comunități de români din Diaspora, dar și țările unde există obiective de cultură importante și care au nevoie să fie cunoscute și sprijinite financiar sau logistic.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și Știri Diaspora, dar și pe paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în data de 7 noiembrie, începând cu ora 14:00.

TEME DEZBATERE:

Identificarea obiectivelor culturale românești din cele mai importante comunități de români din Diaspora și stârnirea interesului de a le cunoaște într-o formă atrăgătoare și accesibilă.

Identificarea punctelor comune ale simbolurilor românești culturale de peste hotare, cu cele ale culturilor în care trăiesc și să genereze prin asta teme publice și un limbaj comun al culturii.

Încurajarea păstrării și evidențierii obiceiurilor și tradițiilor românești atât intra cât și extra comunitar, în țările de reședință.

Mobilizarea autorităților române care desfășoară activități în străinătate, pentru a se implica în sprijinirea de proiecte culturale.Importanța generării parteneriatelor utile pentru românii din Diaspora și pentru cultura română.