„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție.Săptămâna aceasta, avem o ediție specială a emisiunii Întâlnire cu Arta. Jurnalistul Val Vâlcu aduce în platoul Spectacola și DC News o artistă de renume, din Coreea de Sud. Baek Dokyeong, interpretă de muzică tradițională coreeană, ne prezintă cel mai reprezentativ instrument muzical al culturii coreene: kayagum( cunoscut și sub numele de gayageum)

De asemenea, Yousuk Won (Lidia Shin), profesoară de limba coreeană și de caligrafie Hangeul la institutul King Sejong din București, vine alături de celebra artistă pentru ajuta la traducerea dialogului.
Baek Dokyeong va avea un moment artistic în cadrul emisiunii.

Artista va cânta la kayagum, un instrument tradițional, folosit începând cu dinastia Joseon. Prețul unui asemenea instrument ajunge undeva la 4000 de euro, dacă ne referim la cele tradiționale, care, în general, au 12 corzi.

„Orice instrument muzical este greu de învățat, dar ce vedeți acum, acest kayagum este modernizat”, a declarat artista în platoul Spectacola și DC News.
Baek Dokyeong studiază muzica tradițională în Coreea, iar acum se află pentru patru luni în România, pentru un curs cultural la institutul King Sejong din București.

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 14 octombrie, ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TVPentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania
Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en

Site: https://www.spectacola.ro

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola