„Dragi prieteni, vă mulțumesc că ați venit. Suntem aici în numele victimelor. Suntem aici în numele mamelor care-și protejau copiii înainte să fie masacrate de teroriști. Suntem aici în numele taților care își strângeau copiii în brațe în pat înainte să fie arși de vii de către teroriști, de către sălbatici.
Suntem aici să ne rugăm pentru sufletele lor. Suntem aici să spunem că vom lupta cu răul, vom lupta cu teroriștii. Suntem aici, împreună, în numele statului israelian, în numele evreilor, în numele tuturor românilor, în numele tuturor prietenilor noștri, să le spunem teroriștilor că suntem aici împreună. Suntem uniți în lupta pentru viață. Suntem uniți în lupta pentru libertate. Suntem uniți în lupta pentru demnitate, pentru drepturile omului, pentru independență, pentru suveranitatea poporului evreu în statul israelian. Suntem aici să spunem că trebuie să luptăm cu răul. Așa cum a spus președintele Joe Biden, dna. ambasador: Nu avem doar dreptul de lupta cu răul, ci și datoria de a o face!
Dacă eșuăm în lupta cu răul, suntem cu toții terminați. Dacă eșuăm în lupta cu Hamas, nu doar că nu o să putem apăra statul israelian, ci o să punem în pericol întregul Orient Mijlociu. Vom periclita întreaga lume, îi vom periclita pe toți cei care nu sunt de acord cu opresiunea, cu fanatismul, cu barbarismul.
De aceea, vom lupta cu răul și vom câștiga. Vom prevala, pentru că Israelul și poporul evreu au prevalat. Au încercat să ne ucidă de multe ori în trecut. Trebuie să fim sinceri că de data aceasta a fost mai dureros decât a fost vreodată. Niciodată, în istoria statului nostru, nu am avut o situație în care civili, copii, femei, vârstnici au fost uciși în acest mod. De aceea este de datoria noastră să eliminăm acest pericol”, a transmis E.S. Reuven Azar.