Miercuri (4 oct), ora 11:00 – YouTube ȘtiriDiaspora, DC News. Facebook ȘtiriDiaspora, DC News și DC News TV
TITLU Youtube: Agroturism: Cum îi convingem pe românii din străinătate să investească în locurile natale?

DESCRIERE: Invitatul ediției din această săptămână este Gelu Vlașin, un român care s-a intors din Spania si a deschis o pensiune într-un sat din Bistrița-Năsăud. Dacă în edițiile anterioare ale emisiunii Departe de România, din cadrul proiectului Vești bune de acasă, am vorbit despre oportunitățile pe care le au românii din străinătate în ceea ce privește locurile de muncă și despre ce pot face autoritățile locale pentru a-i atrage acasă, astăzi cunoaștem un caz fericit de repatriere.
Poate fi agroturismul cheia renașterii satului românesc? Cum îi convingem pe românii din străinătate să investească în locurile natale? Aflați răspunsurile în ediția de astăzi a emisiunii Departe de România.

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea “Departe de România”, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, reprezintă o evoluție naturală a conținutului cu care v-am obișnuit, fiind în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână vom descoperi povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate. Vom vorbi despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: “acasă” sau doar țara de origine.
Pe lângă poveștile românilor stabiliți în afara granițelor, în cadrul emisiunii sunt uneori invitați și oficiali ai statului sau lideri politici care ne oferă informații relevante pentru cei din diaspora.

Emisiunea “Departe de România” se difuzează pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul “Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Site: https://www.stiridiaspora.ro/
YouTube: https://www.youtube.com/@stiridiaspora9142
Facebook: https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro
TikTok: https://www.tiktok.com/@stiridiaspora.ro