În cadrul emisiunii Părinți Prezenți de duminică, 1 octombrie, începând cu ora 13:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, ne așteaptă o discuție importantă și sensibilă. Alături de psihoterapeutul Diana Todeancă vom aborda o temă care ne afectează pe toți: bullyingul. Acesta este un aspect esențial pe care trebuie să îl înțelegem mai bine pentru a putea face ceva în legătură cu el.


Cifrele nu mint, și, conform Organizației „Salvați Copiii”, avem statistici tulburătoare: 73% dintre elevi au fost martorii unei situații de bullying în mediul școlar; 3 din 10 copii sunt excluși în mod constant din grupul de colegi; 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi; 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor.
Aceste statistici sunt, fără îndoială, un semnal de alarmă. Cu alte cuvinte, ele ne arată că fiecare dintre copiii noștri se află în pericolul de a deveni victima unor experiențe dureroase precum umilirea, excluderea, bârfele răutăcioase, loviturile sau alte forme de abuz.
Scopul discuției noastre este să oferim răspunsuri părinților la întrebările precum: cum îi putem ajuta pe copiii noștri să-și dezvolte demnitatea, să stabilească limite sănătoase, să prevină conflictele și să nu devină victime ale bullyingului?
Invitata noastră, psihoterapeutul Diana Todeancă, vine cu sfaturi și strategii pentru că, uneori, ca părinți, suntem tentați să intervenim în diverse moduri, dar este esențial să știm cum să facem asta în mod eficient pentru binele copiilor noștri. Vom discuta despre cum să nu transformăm copiii în agresori, să nu-i facem să se simtă neajutorați sau să le ignorăm suferința. Vom scoate sub lupă această problemă și vom căuta soluții împreună!

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente și relevante informații despre o creștere conștientă a copilului, vă invităm să vă abonați la notificările site-ului nostru, www.parintisipitici.ro, și să ne urmăriți pe canalele noastre de social media. Dacă apreciați emisiunea noastră Părinți Prezenți, vă rugăm să o distribuiți mai departe și să o împărtășiți cu prietenii și familia voastră. Vă mulțumim pentru implicare și pentru că sunteți alături de noi în călătoria spre o creștere conștientă și armonioasă a copiilor.
YouTube: https://www.youtube.com/@parintisipitici
YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania
Suntem prezenți și pe rețelele de socializare:
Facebook: https://www.facebook.com/parintisipitici
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro
Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv
Instagram: https://www.instagram.com/parintisipiticiro
TikTok: https://www.tiktok.com/@parintisipitici.ro