Invitată Mireille Carmen Rădoi, director general al BCU Carol I.
Anul acesta, stradadecarte.ro își propune să consacre Biblioteca Centrală Universitară Carol nu doar ca loc de studiu, ci și ca loc preferat de socializare pentru studenți și absolvenți, încurajând inițiativele acestora prin colaborarea cu: ELSA – Asociația Europeană a Studenților la Drept, care vine în întâmpinarea colegilor din anul întâi cu evenimentul Fresher’s Week, Alumni FABIZ – ASE, care se reunesc Back to the library și absolvenți ai Facultății de Arte -Universitatea Hyperion, care pun în scenă o piesă de teatru.
Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a descris ediția de anul acesta ca fiind „o nouă oportunitate de a deschide și menține apetitul pentru lectură și cultură. Conceptul festivalului pornește de la ideea de cadru prietenos, care pune la dispoziție activități variate, aduce invitați din arii de interes pentru toate categoriile de vârstă și folosește vizualuri moderne. Prin astfel de metode reușim, cu fiecare ediție, să împachetăm conținuturi serioase în ambalaje atractive și să le livrăm unei audiențe diversificate, cu potențial de a deveni prieteni de durată ai bibliotecii.”
Flaviu George Predescu este scriitor, colaborator DC News din anul 2015 și redactor-șef al revistei Bibliotecii Centrale Universitare Carol I București.
Emisiunea De Ce Citim a fost înființată în 30 mai 2020 de către scriitorul Flaviu George Predescu și criticul literar Daniel Cristea-Enache. Obiectivul acesteia a fost încă de la bun început promovarea lecturii.
După un prim sezon de 100 de emisiuni dedicate exclusiv literaturii române, emisiunea a trecut la un nou format, scriitorul Flaviu George Predescu având în fiecare emisiune un invitat diferit, din domenii precum: literatură, psihologie, istorie, teologie științe politice sau drept.
Vă rugăm să ne urmăriți apăsând butonul de like și să distribuiți mai departe dacă vă place emisiunea noastră. Vă mulțumim!
De Ce Citim se transmite în premieră în fiecare sâmbătă de la ora 17 și se găsește și pe rețelele de socializare:

Site: https://www.dcnews.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv/
Instagram: https://www.instagram.com/rodcnews/
TikTok: https://www.tiktok.com/@rodcnews/