George Simion, liderul AUR, va fi live pe DC News și DC News TV cu Alex Vlădescu!
Născut în Focșani, George Nicolae Simion (37 de ani), co-președintele AUR, este un militant unionist. La 1 decembrie 2019, Simion anunța crearea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), iar un an mai târziu, partidul său ajunge în Parlamentul României cu aproape 9 procente din voturi.

Cum a crescut AUR, atât de rapid, ca partid?

Dacă nu faceți majoritate, iar această majoritate parlamentară este întrunită de Blocul Democratic, ce faceți? Pentru că ați declarat că nu faceți alianță cu ei, nu veți guverna împreună. În acest caz, AUR rămâne iar în Opoziție 4 ani?

Aveți o problemă cu votanții, sunt o mare parte din ei, analfabeți, cum scria presa? De aceea înțeleg că faceți acest demers cu steagul AUR în fiecare localitate, încât românii să știe exact cum arată sigla AUR pe care trebuie să pună ștampila.

Sănătate și Infrastructură. Soluții? Medici rezidenți obligați să rămână în țară pentru o perioadă de 5-10 ani după absolvire, așa cum ați propus?

Politică fără agresivitate se poate face?

COMUNIAREA AUR. Cine se ocupă de comunicarea AUR? Ca director de marketing în trecut și cu abilități în acest domeniu, ați contribuit la conturarea strategiei de publicitate a AUR?

RELAȚIA AUR CU DIANA ȘOȘOACĂ. Pe viitor, excludeți reîntoarcerea Dianei Șoșoacă în AUR și absorbirea partidului SOS România?

PROGRAM DE GUVERNARE AUR

Stagiu militar obligatoriu de 3 luni pentru cei între 18 și 22 de ani, tribunale populare, uniforme școlare, Săptămâna Istorică, naționalizarea OMV Petrom și a altor companii strategice sunt câteva din cele 150 de propuneri din programul de guvernare al AUR.

Una dintre propunerile AUR este creșterea salariului minim brut până la 5.000 de lei, în primii patru ani de guvernare, și impozitarea progresivă a companiilor.

Un capitol special din programul AUR este cel legat de justiție – „Domnia Legii”. Aici partidul extermist propune ca funcția de judecător să fie ocupată de oameni cu experiență de 10 ani în alte profesii juridice, iar judecătorii de la CCR, Parchet și Înalta Curte de Casație și Justiție să fie aleși de populație.

De asemenea, AUR propune organizarea de curți cu jurați care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă.

AUR mai vrea să „renască staul românesc” și susține implementarea unui program de „case la 1 leu”, fără să intre în detalii privind ce ar prevede acesta. „Acordarea de locuințe stimulente financiare și asigurarea transportului pentru profesorii, medicii, asistenții medicali și polițiștii care doresc să lucreze în mediul rural”, mai susține formațiunea.

Vom încerca să aflăm și detalii din viața personală a lui George Simion:

Cum s-a schimbat viața lui George Simion de când a intrat în politică?

Când ați fost ultima data la cumpărături și câți bani ați cheltuit, unde sesizați cele mai mari scumpiri, știți cât costă un kilogram de roșii, de cartofi?

Când ați fost în ultima vacanță cu soția și unde?

Aflăm răspunsurile miercuri, 20 septembrie, de la ora 18.00 pe DC News și DC News TV – Facebook și Youtube.