Florin Barbu, ministrul Agriculturii, vine la interviurile DC News și DC Business. Vom afla totul despre interdicțiile de import pentru cerealele ucrainene, despre măsurile de sprijin pentru toate sectoarele agricole și programele de investiții în producția românească.



De asemenea, vom afla ce răspuns are Florin Barbu pentru fermierii care au solicitat Ministerului Agriculturii stabilitate şi au suspendat pentru 30 de zile protestele în contextul cu cerealele ucrainene. Mai multe asociații de agricultori au cerut guvernului să interzică importul unor produse din Ucraina. Aflăm totul de la Florin Barbu.



Care este efectul interdicției importurilor de cereale din Ucraina?



Marcel Ciolacu a anunțat acordarea unei subvenții de 2 lei/litrul de motorină pentru fermierii români „din sectorul vegetal cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022”. Ce alte măsuri mai urmează pentru fermieri aflăm miercuri. Cum îi va ajuta Guvernul? Aflăm răspunsurile de la Florin Barbu.



Ce se întâmplă cu măsura de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază? S-ar putea introduce noi produse?



A găsit nereguli în supermarketuri după scăderea prețurilor la alimentele de bază?



Ce nemulțumiri există față de noile măsuri fiscale? Ce îi spun fermierii?



Fermierii, procesatorii și toți cei care vor să investească în agricultura și industria alimentară din România vor putea depune proiecte, din luna octombrie, pentru accesarea de fonduri europene pentru investiții în exploatațiile pomicole, în sectorul zootehnic, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, modernizarea infrastructurii de irigații și înființarea sistemelor de irigații, crearea/modernizarea infrastructurii rurale și de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Mai multe detalii în acest sens aflăm miercuri.



Care este planul cu cele 15 centre de colectare legume și fructe în marile bazine legumicole ale țării, care vor fi gestionate de Casa Unirea în parteneriat cu cooperativele agricole, astfel încât românii să poată găsi în magazine fructe și legume românești tot timpul anului?





Stați pe DC News, DC News TV și DC Business pentru a afla anunțurile zilei pentru fermierii români! Interviul cu Florin Barbu, ministrul Agriculturii, va fi difuzat miercuri, ora 13.00.