Invitatul ediției din această săptămână al emisiunii Departe de România este Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, din județul Alba. Dacă în edițiile anterioare ale emisiunii am vorbit despre oportunitățile pe care le au românii din străinătate care se gândesc să se întoarcă în ceea ce privește locurile de muncă sau investițiile în localitățile natale, astăzi vorbim despre ce pot face autoritățile locale pentru modernizarea respectivelor localități, astfel încât să fie atractive pentru ei.
Așadar, astăzi îl avem alături de noi pe Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud din județul Alba, despre care se spune că este cea mai modernă comună din România. Împreună, descoperim un exemplu de administrație locală eficientă și vom încerca să răspundem la o întrebare esențială: Vin românii din străinătate acasă, dacă modernizăm comunele?

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea „Departe de România”, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, reprezintă o evoluție naturală a conținutului cu care v-am obișnuit, fiind în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână vom descoperi povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate. Vom vorbi despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: „acasă” sau doar țara de origine.
Pe lângă poveștile românilor stabiliți în afara granițelor, în cadrul emisiunii sunt uneori invitați și oficiali ai statului sau lideri politici care ne oferă informații relevante pentru cei din diaspora.

Emisiunea „Departe de România” se difuzează pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul „Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Site: https://www.stiridiaspora.ro/
YouTube: https://www.youtube.com/@stiridiaspora9142
Facebook: https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro
TikTok: https://www.tiktok.com/@stiridiaspora.ro
cloud1