Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, vine în studioul DCNews TV, vineri, 1 septembrie 2023, începând cu ora 16:00, pentru un interviu exclusiv în direct, la D’Economic News, cu Alex Vlădescu.

Cloud guvernamental

– Cât costă proiectul, la ce ne foloseşte? Şi-au dat toate instituţiile acordul să migreze în acest cloud? Ce instituţii încă se opun?

Cazier judiciar online

– Ce urmează? Când ni se va elibera certificatul de căsătorie, certificatul de naştere, certificatul de înmatriculare online?

Identitate digitală – Platforma Software Centralizată de Identificare Digitală, cu care, practic, vom putea să ne identificăm prin recunoaştere facială şi cartea noastră de identitate, ca la aeroport, ca în aplicaţiile de online banking

– De ce nu sunt înrolate toate autoritățile, instituțiile și administrațiile locale în platforma ghişeul.ro? De ce merge atât de greu platforma? (Timpi mari de așteptare)

Hârtia în Ministerul Digitalizării

– Este digitalizat complet acest Minister?

Dosarul cu șină, interzis la stat

– Autoritățile centrale și locale nu mai au voie să-l ceară persoanelor fizice și juridice, începând din 4 iulie. Se mai întâmplă asta la stat?

____

Câți IT-iști are Ministerul Digitalizării? Care e salariul unui IT-ist din Minister? De câți IT-iști este nevoie în administrația centrală? Aveți angajați care nu înțeleg și nu sunt de acord cu digitalizarea?

De ce este nevoie de o Agenție pentru Digitalizare și un Minister al Digitalizării?

Ce îl recomandă pe Bogdan Ivan să fie ministru al Digitalizării, când pregătirea sa universitară este pe zona de sociologie și comunicare?

Cum a investit în criptomonede, de ce? Ce criptomonede deține?

Aveți Tik Tok instalat pe telefon? Îi controlează cineva pe angajații din Minister dacă au sau nu Tik Tok?

O postare, pe Facebook, din ianuarie a consilierei sale pe comunicare. Veţi lua vreo măsură?

“Primăria Sectorului 4 cerea astăzi minimum 3 copii după acte pentru a îți elibera un nou buletin de identitate. În ciuda unei legi promulgate din 9 noiembrie 2021 care interzice asta (vedeți că nu zic nimic de a doua lege care interzice asta, promulgată în 4 ianuarie 2023, dar care are termen de încă 180 de zile pentru a fi implementată).”

Emisiunea va fi transmisă vineri, 1 septembrie, de la ora 16:00, pe DCNEWS, DCNEWS TV, DCBusiness, dar şi pe Facebook şi Youtube. Rămâneți alături de noi!