Alex Vlădescu vă așteaptă, vineri, 14 iulie, la DC News, DC News TV și DC Business la o nouă ediție D’Economic News, începând cu ora 19.00. Invitatul este Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, care vine în studioul DC News TV. Rămâneți alături de noi!

Partea 1: PROFESIONAL

Care este deficitul personal pe care îl are SMURD acum? În cât timp ajunge ambulanța SMURD la o solicitare în capitală? Dar într-un județ din Moldova? Are SMURD suficienți voluntari? Care este rivalitatea dintre Serviciile de Ambulanță și SMURD?

De ce există această rivalitate și cum s-ar putea încheia acest război?
Ar trebui să treacă SMURD de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății?

Timpul de așteptare la primi urgențe. De ce încă nu avem suficienți medici în urgențe?

Parcul de ambulanțe atât pentru serviciile publice de ambulanță cât și pentru SMURD este învechit. Zilnic peste 400 de ambulanțe sunt scoase din stare de operativitate din cauza defecțiunilor tehnice. Se arată într-o hotărâre de Guvern, în nota de fundamentare, de acum 5 ani. Azi în ce situație suntem? (https://www.gov.ro/fisiere/subpagini_fisiere/NF_HG_713-2018.pdf)

Avioane SMURD, modernizate la prețuri mai mari decât costă unele noi-nouțe sunt vizate de ancheta procurorilor DNA. Aceștia au descins la sfârșitul lunii iunie la Inspectoratul General de Aviație (IGAV) din cadrul MAI. Ne puteți explica despre ce este vorba aici?


Cum ar trebui să arate finanțarea finanțarea SMURD? Care sunt cele mai mari probleme ale SMURD? Cum ar trebui să arate viitorul SMURD?

Partea a 2-a: POLITIC


Născut la Damasc, capitala Siriei, Raed Arafat a venit în România în 1981, din Nablus, un oraș palstinian pe când avea doar 16 ani și jumătate. ce l-a făcut să aleagă România dintre atâtea țări?

Care este relația lui Raed Arafat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila acum? Dr. Rafila spunea că nu v-a mai văzut de multă vreme. Al. Rafila: ,,Sunt în relaţii, ca întotdeauna, profesionale. Sincer, nu l-am întâlnit în ultimele luni!”

De ce n-ați intrat în politică până acum? O veți face la alegerile din 2024?
PSD sau PNL, dle Arafat?
Cât timp liber are Raed Arafat și cum îl petrece? Unde mergeți în vacanța de vară, asta dacă n-ați fost deja….?
Dacă v-ați retrage de la conducerea sistemului public de urgență, unde ați merge, cu ce v-ați ocupa?

Ce avere are RAED ARAFAT?