DC News și DefenseRomania vă propun o ediție specială în care invitat va fi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Tema emisiunii va fi războiul brutal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și arhitectura actuală a frontului ca urmare a ofensivei pe care Ucraina se pare că a demarat-o pe mai multe direcții.

Va fi abordată și securitatea la Marea Neagră din perspectiva României, țara noastră aflându-se în imediata vecinătate a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Susținerea NATO pentru Ucraina pentru a învinge Rusia, când va primi Ucraina avioane de luptă occidentale și cum arată viitoarea arhitectură de securitate postbelică, sunt doar câteva din subiectele pe care „numărul 2” din NATO, Mircea Geoană, le va discuta la DefenseRomania, într-o emisiune premergătoare Summit-ului istoric de la Vilnius.

Și, desigur, o întrebare care apasă tot mai greu înainte de Vilnius: Cum și când poate Ucraina deveni membră NATO?

Summit-ul istoric de la Vilnius va avea loc între 11-12 iulie 2023 în Lituania.

”Găsim un consens, sperăm, până la Vilnius, în care să reconfirmăm angajamentul nostru ca Ucraina să devină, la momentul potrivit, un membru al Alianţei, dar să ne concentrăm, în acelaşi timp, pentru sprijinul politic şi practic pentru a ajuta Ucraina să învingă în acest război nedrept provocat de către Federaţia Rusă”, declara recent Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, după reuniunea informală a miniştrilor de externe din NATO desfăşurată săptămâna aceasta la Oslo, în Norvegia.

Multe alte teme de interes major pentru România și întreaga regiune vor fi abordate în cadrul emisiunii.