Rodica Mitu (1990-2023) a fost jurnalistă, redactor-șef adjunct, la DC News între 2017 și 2023.
În 2009 a absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia
În 2012, Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității „Ovidius Constanța”
Și, între 2012-2015 ascultă glasul inimii și urmează Facultatea de Științele Comunicării și Științe Politice, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității „Andrei Șaguna” din Constanța.
– Șefă de promoție, a fost aplaudată îndelung de profesori, prieteni și colegi. În condițiile în care la vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală. Din acel moment s-a deplasat numai într-un scaun cu rotile.
– s-a ghidat după principiul jungian „Nu sunt ceea ce mi se întâmplă, ci ceea ce aleg să devin.”
– A obținut premiul I la Sesiunea de Comunicări Științifice a studenților și masteranzilor, ediția a XXIII-a, cu lucrarea: Jurnalismul independent o alternativă în mass media”
– Povestea scrisă de ea și numită „Într-o oră” a fost cuprinsă în cartea „Ficțiuni reale”, editată de Florin Piersic jr., la Humanitas.
– între 2014-2017 a lucrat la Ziua de Constanța
– iar din 2017- până în 2023 la DC News, unde a deținut funcția de redactor-șef adjunct
– La 1 februarie 2023, în preajma vârstei cristice, Rodica Mitu se stinge din viață, la Constanța
– În martie 2023 vede lumina tiparului volumul postum de poezii și însemnări „Dator cu o moarte”. Acesta se găsește gratuit și poate fi descărcat în format PDF, în online: https://media.dcnews.ro/other/202303/1-dator_cu_o_moarte_rodica_mitu_90441300.pdf
Emisiunea De Ce Citim a fost înființată în 30 mai 2020 de către scriitorul Flaviu George Predescu și criticul literar Daniel Cristea-Enache. Obiectivul acesteia a fost încă de la bun început promovarea lecturii.
După un prim sezon de 100 de emisiuni dedicate exclusiv literaturii române, emisiunea a trecut la un nou format, scriitorul Flaviu George Predescu având în fiecare emisiune un invitat diferit, din domenii precum: literatură, psihologie, istorie, teologie științe politice sau drept.
Vă rugăm să ne urmăriți apăsând butonul de like și să distribuiți mai departe dacă vă place emisiunea noastră. Vă mulțumim!
De Ce Citim se transmite în premieră în fiecare sâmbătă de la ora 17 și se găsește și pe rețelele de socializare:
Site: https://www.dcnews.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv/
Instagram: https://www.instagram.com/rodcnews/
TikTok: https://www.tiktok.com/@rodcnews/