Suntem în sfânta zi de Paște. Așa că ce prilej mai bun decât sărbătoarea Învierii Domnului să avem invitat la Departe de România un preot român din diaspora? Astăzi îl avem alături de noi pe părintele Nicolae Chilcos, Protopop al Protopopiatului Sicilia și preot Paroh al Parohiei “Sf. Cuvioasa Melania Romana” din Ragusa.

Protopopul Siciliei ne povestește cum sărbătoresc Paștele românii din sudul Italiei și cel rol are Biserica pentru a menține comunitatea unită. Totodată, aflăm și despre proiectul de suflet al părintelui: ridicarea unei biserici pentru enoriașii români din zona Ragusa.

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea “Departe de România”, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, reprezintă o evoluție naturală a conținutului cu care v-am obișnuit, fiind în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână vom descoperi povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate. Vom vorbi despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: “acasă” sau doar țara de origine.

Emisiunea “Departe de România” se difuzează în fiecare duminică, de la ora 14:00, pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul “Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Site: https://www.stiridiaspora.ro/
YouTube: https://www.youtube.com/@stiridiaspora9142
Facebook: https://www.facebook.com/stiridiaspora.ro
TikTok: https://www.tiktok.com/@stiridiaspora.ro