DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania, Spectacola.ro, Astrosens.ro, RadioDCNews.ro si DCNewsTV, va organiza în data de 11.04.2023, intervalul orar 11:00 – 14:00 dezbaterea în sistem hibrid: “Ce probleme din sistem poate rezolva digitalizarea Sănătății?”.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, începând cu ora 11:00.

DC Media Group își propune să aducă în atenția opiniei publice domeniile prioritare pentru procesul de digitalizare, aceasta fiind prima dezbatere, dintr-o serie mai lungă de conferințe cu tema: Digitalizarea României, prioritare zero!

În plin proces de transformare digitală a României, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) poate contribui decisiv la transformarea digitală a României. Sunt prevăzute finanțări pentru dezvoltărea infrastructurii digitale, pentru administrația publică, dar și pentru mediul privat, fondurile alocate acestui pilon fiind de 5,97 miliarde euro. Cloud-ul guvernamental este pilonul central al acestei transformări, care nu trebuie să ducă birocrația în mediul digital, ci să simplifice serviciile și interacțiunea cetățenilor și companiilor cu administrația publică.

Teme de dezbatere

Unde este digitalizarea Sănătății în tot acest proces de transformare?

Are sectorul medical, în ansamblul său, nevoie de digitalizare?

Ce lipsește în acest moment: legislație, finanțare sau viziune și voință politică?

Transformarea digitală poate duce îmbunătățirea siguranței, securității, mediului de lucru și relației pacient-cadru medical? Care sunt soluțiile de adoptat?

Decontarea serviciilor medicale oferite de la distanță, o discuție obligatorie. Costuri versus beneficii. Cum arată legislația și care sunt lipsurile din acest punct de vedere. Care este modelul european de importat pentru România?

Este TELEMEDICINA, medicina viitorului? Cum arată situația telemedicinei la acest moment în România? Beneficiile telemedicinei atât pentru pacient, cât și pentru medic și sistemul de Sănătate, în general