DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania, Spectacola.ro, Astrosens.ro, RadioDCNews.ro si DCNewsTV, va organiza în data de 30.03.2023, intervalul orar 11:00 – 14:00 dezbaterea “Reinventarea pieței, soluție la criza energetică?”.

De aproape doi ani, în România se vorbește despre criza energetică și consecințele acesteia pe termen lung, dar și despre energia viitorului, singura soluție pentru a depăși această criză. De altfel, întreaga Europă se confruntă cu provocări nemaintâlnite: de la imprevizibilul context geopolitic, la nevoia unor investiții uriașe nu doar în capacități de producție, transport sau furnizare, ci și în campanii de educare pentru schimbarea obiceiurilor de consum pentru clientul final. Reinventarea pieței de energie și gaze este soluția la toate aceste provocări. Va putea face România față? Este deschis sectorul energetic unei reconfigurări? Vom putea vorbi în doar 7 ani, la nivelul anului 2030, de un mix energetic bazat pe vânt, soare și apă?

Europa investește masiv, cum stau lucrurile în România? Este nevoie de o nouă legislație, în primul rând predictibilă, de ”incurajări fiscale”, de strategii pe termen lung, de un dialog : autorități-jucători și nu în ultimul rând de voință politică și viziune. Va putea ține România pasul din acest punct de vedere?

Sunt doar câteva dintre temele momentului pe care ne propunem să le dezbatem împreună cu jucătorii din piața de energie și gaze, cu reglementatorii, cu reprezentanții Executivului și Legislativului și cu reprezentanții consumatorilor.