Vernisajul expoziției de pictură ”Curatoarea vine mâine” a avut loc joi, 23 martie, la ora 18, într-un spațiu privat din Intrarea Bitolia nr 40. Generos cu cele patru niveluri de expunere, spațiul este în tatonări, în perspectiva indecisă de a deveni galerie, artist-run, atelier, casă de artist neconvențional?

Fondul impresionant de peste 50 de lucrări pe simeză (“plus alte 40 în beci!!!” după cum anunță cu abandon artistul) poate fi văzut într-un solo-show care se articulează ca un hyper-turat și multi-color playlist vizual de greatest hits: lucrări de dată recentă, în ulei pe pânză, precum și câteva lucrări de început compun un scan social și personal tragi-comic, o citire prin lentilă roz a lumii în care trăim, adesea neatenți și însingurați.

Deși este, în cea mai mare parte, propriul inventator, dirijor și organizator al actualei expoziții, artistul a integrat in demersul său o dublă colaborare, făcând echipă flexibilă cu Ruxandra Balaci, directorul-artistic fondator al MNAC, care l-a consiliat în selecția lucrărilor, și, prin agenția artMoves, cu Gabriela Massaci, care a susținut agenda de comunicare a proiectului.

Rezultatul, negociat pas cu pas, este o expoziție cu o energie irezistibilă, care păstrează intactă efervescența și spontaneitatea ireverentă care sunt marca artistului, punctând totodată resorturile de valoare și de conectare la istoria artei contemporane pe care pictura praticată de Deniz Constantin le înglobează în mod semnificativ.

Expoziția este deschisă în spațiul din Intrarea Bitolia nr 40, București, în perioada 23 martie – 20 aprilie 2023 și poate fi vizitată zilnic între orele 15 – 20, cu un telefon în prealabil la 0751 233 399. www.deniz-constantin.ro | contact de presa: [email protected].