Cum rămâne cu criza de pe piaţa energiei? Ce trebuie schimbat? Unde sunt problemele? De ce s-a ajuns aici? Multe dintre răspunsuri s-au aflat în ediţia de luni a Interviurilor DCNews, cu Bogdan Chiriţoiu.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a vorbit la DCNews despre situaţia facturilor la gaz şi energie, pe fondul neregulilor de pe piaţă din prezent, dar şi a crizei economice de pe urma războiului Rusia-Ucraina. Ministerul Energiei are la decont, în acest moment, 131 de milioane de lei pentru compensarea preţului la energie, a susținut ministrul de Finanțe pe 18 august. Suma se referă însă doar la luna aprilie 2022. Pentru celelalte luni, sumele nu au ajuns încă la decontare. 

“Eu nu văd altă variantă decât să îmbunătăţim mecanismul pe care-l avem acum. Avem o schemă de suport cu care s-a trecut iarna asta. Facturile oamenilor au fost subvenţionate, într-un fel sau altul” a spus Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, la DCNews. 

Vezi restul materialului aici – https://www.dcnews.ro/cum-au-ajuns-traderii-sa-profite-de-cresterea-pretului-la-energie-chiritoiu-consiliul-concurentei-nu-ne-am-gandit-inclusiv-eu_885161.html